AİRFEL İSTNBUL SERVİS HİZMETLERİ ARIZA KODLARI

Buras Teknik Servis
Buras Teknik Servis

Airfel kombi arıza kodları(Digifel )premix

 

C 20 – Kalorifer gidiş sensörü arıza kodu.Kalorifer gidiş borusu üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.

C 40 – Kalorifer dönüş sensörü uyarısı.Kalorifer dönüş borusu üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.

C 28 – Baca gazı sensörü arıza kodu.Baca gazı sensörünün arızalı olduğunu ve baca gazı sıcaklığını okuyamadığını gösteren hatadır. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir. C 78 – Basınç sensörü hatası.Basınç sensörünün arızalı olduğunu ve su basıncını okuyamadığını gösteren hatadır. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamayabilir.

C 50 – Kullanım suyu sensörü arıza kodu.Plakalı eşanjör üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.

C1 05 – Hava atma programı aktif.Hava atma programının çalıştığını gösterir. Bu kodda anahtar işareti belirir ve bir süre sonra kendiliğinden normale döner.

C1 11 – Güvenlik sıcaklık seviyesi aşıldı.Isı sensörleri üzerinden okunan değer limiti aşmışsa bu hata kodu verilir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve cihazın devreye girmesini bekleyiniz.

C1 10 – Limit termostat devrede.Kalorifer gidiş suyunun 93°C olduğu veya aştığı durumlarda limit termostat emniyet açısından devreye girerek kombiyi kapatır ve bu arızayı verir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve kombinin devreye girmesini bekleyiniz.

C1 33 – Ateşleme hatası.Brülörde alev oluşumunda veya kontrolünde sorun olduğunda anakart bu hatayı verir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve cihazın devreye girmesini bekleyiniz.

C1 17 – Su basıncı yüksek arıza kodu.Kalorifer devresinde ki su basıncının yüksek olduğunu gösterir (2,5 bar ve yukarısı için). Kombinin suyunu LCD ekranda su basınç değeri 1.5 olana kadar boşaltın.

C1 18 – Su basıncı düşük.Kalorifer devresinde ki su basıncının düşük olduğunu gösterir.

C1 54 – Kalorifer dönüş suyu sıcaklığı kalorifer gidişten yüksek arıza kodu.Bu hata kodu geçicidir. Bir süre sonra kombi normal çalışmaya devam eder.

C1 29 – Fan arızası.Fan çalışmaya başlamazsa bu hatayı verir.

C1 30 – Baca gazı güvenlik sıcaklığı aşıldı.Baca gazı sıcaklığının 80- 90°C olduğunu gösterir. Baca tıkandığında veya yoğuşma suyu giderinde bir tıkanma var ise bu hata oluşabilir.

C1 56 – Hatalı besleme voltajı arıza kodu.Karta giden besleme voltajında bir sorun olduğunda bu hata verilir

 

Airfel Digifel Kombi Arıza Kodları ;

LP arıza kodu : Airfel kombi su basınç anahtar arızası, Kombinin su basıncı, tesisatta kaçak olup olmadığı ve basınç sensörü kontrol edilmelidir. Kombi su basıncını 1.5 bar olarak ayarlanmalı arıza devam ederse basınç anahtarı değiştirilmelidir.

HL arıza kodu : Airfel kombi aşırı ısınma hatası, Airfel kombi ana eşanjörü, Airfel kombi sirkülasyon pompası, Airfel kombi limit termostatı ve Airfel kombi sensörleri kontrol edilmelidir.

AF arıza kodu : Airfel kombi hava prosestatı arızası, Kombiye gelen elektrik voltajı kontrol edilmeli, çok düşükse fan açmaz prosestat sinyal vermez. Fan motoru ve prosestat arızalı olabilir. Bu kontrollere rağmen arıza devam ederse venturi sökülerek kontrol edilmeli ve son olarak anakarta bakılmalıdır.

Hb arıza kodu : Airfel kombi kalorifer gidiş sensör arızası, Sensör ile anakart bağlantıları kontrol edilmelidir. Sensör bozuk, ara bağlantı sorunlu veya cihazın elektronik kartı arızalı olabilir.

DB arıza kodu : Airfel kombi sıcak su sensör arızası, Sensör arızalı ise cihaz sıcak su vermez. Sensör değiştirilmelidir. Değişime rağmen arıza devam ederse kart ve ara bağlantılar kontrol edilmelidir. alev hatası : Ekranda anahtar ve alev işareti belirir. Ateşleme gerçekleştiği halde alev kesintisi sorunu yaşanır. Airfel kombi gaz valfi, gaz basıncı, ateşleme trafosu, iyonizasyon elektrodu, elektronik kart ve baca hattı kontrol edilmelidir.

G1 arıza kodu : Airfel kombi gaz valfi modülasyon arızası, Gaz valfi bobinleri ve bağlantıları kontrol edilmelidir. Voltaj ve akım kontrolü ile gerekliyse cihazın kartına da bakılmalıdır.

Fr arıza kodu : Airfel kombi donma hatası, Kombideki su sıcaklığının çok düşmesi ve kalorifer sensörünün 2 derece sıcaklık ölçmesi durumunda ana eşanjörde donma tespit eden kart bu hatayı verir. Arızalı ise sensör değiştirilmeli, ısı 5 derece olana kadar beklenmelidir.

FP arıza kodu : Airfel kombi elektronik kart arızası, Şebekeden gelen elektrik voltajı kontrol edilmeli gerekliyse kart soket bağlantıları değiştirilmelidir. Program ve parametre hataları varsa yine bu arıza görüntülenir. Voltaj sorunları için kombi regülatörü kullanılmalıdır.

BC arıza kodu : Airfel kombi alev oluşmama hatası, Airfel kombi gaz valfi, gaz basıncı, ateşleme trafosu, iyonizasyon elektrodu, elektronik kart ve baca hattı kontrol edilmelidir

 

    Airfel Ecofel

Kırmızı led sürekli yanma :Ateşleme veya gaz besleme hatası
Sıcaksu ve Kırmızı led sürekli yanması:Kalorifer tesisatındaki suyun aşırı ısındığı gösterir.
Kalorifer ve Kırmızı led sürekli yanma:Baca sistemi veya rüzgar ters geliyo olabilir.
Sıcaksu ledi yanıp sönme kırmızı led sürekli yanma:Su yok.
Sıcaksu ledi yanıp sönme kırmızı led yanıp sönme:Sıcaksu sensör arızası:Kalorifer sensör arızası. 

—–Kombi tesisat ısıtmasını yaparken su basıncı 1.5 ten 2-2.5-3 bar basınca kadar yükseliyorsa,kombinin GENLEŞME TANKInın havası bitmiş demektir. Genleşme tankının içinde 1 bar hava olması gerekir ve her periyodik bakımda kontrol edilmeli,eksik ise tamamlanmalıdır.Tankın havası tamamlandıktan sonra tesisat ısıtması yaparken tekrar su basıncı 2-2.5-3 bar basınca ulaşıyorsa, tank basılan havayı tutmuyor yani tank patlak demektir.

—-Kombi kapalı konumda iken su basıncı yükseliyor ise DOLDURMA VANASI kaçırıyor veya TEK ESANJÖRLÜ kombilerde esanjörde iç kaçak mevcuttur.

 yeşil ve kırmızı lamba yanıp sönmesi

Ecofel modelinde kalorifer sensörü NTC arıza yaptığı zaman, petek resminin üstündeki yeşil lamba ve kırmızı uyarı lambası beraber yanıp söner.

sıcak su sensör arızası

Musluklarınızdan akan sıcak suyun derecesini ölçen,NTC Sıcak su sensörü arızalanmaya başladığı zaman  kombide arıza kodu vermeyebilir sıcaklığı yanlış ölçer ,karta yanlış bilgi gönderir sıcak su resminin üstündeki yeşil lamba ve kırmızı uyarı lambası beraber YANIP SÖNER.

Aşırı ısınma arızası

Tesisattaki suyun 102-103 derecelere ulaştığı zaman bu arıza meydana gelir ve musluk resminin üstündeki yeşil lamba ile kırmızı uyarı lambası aynı anda SÜREKLİ yanar.

Öncelikle kombinin RESET düğmesine basarak kombiyi yeniden başlatın.

—-Reset ten sonra düzelmez ise kombiyi kapatın ve  tesisat dönüş filtresini temizleyin.*Bu işlemlerden sonra kombi tekrar aynı arızayı verir ise su sirkülasyonunu yapan parçada ve tesisatta problem olabilir

 

 

Airfel CALDARİELLO / RESIDENCE / RESIDENCE AR Kombi Arıza Kodları

YEŞİL 1.sn yanar 5 sn. söner Kombi kapalı, elektrik şalteri açık.Kombi stand-by modunda, Arıza değildir.

YEŞİL 0.5 sn yanar 0.5 saniye söner,Kombi termostat yapmış,Arıza deği

YEŞİL 0.125 sn yanar 0.125 saniye söner Kombi ( S.A.R.A. / C.T.R.) Konumuna alındığında atşeleme olana kadar yeşil led hızlı hızlı yanıp söner, Arıza değildir.

YEŞİL Sabit yanıyor. Kombi alev algıladığında, alevin oluştuğunu bir problem olmadığını göstrerir. Arıza değildir.

Sarı yanıp sönme, Arıza değildir, Baca gazı analiz fonksiyonu çalıştırıldığında sarı led yanıp sönerek çalışır

Sarı sabit yanıyorsa, Kullanım suyu NTC arızası (Sensör değerleri ölçülmelidir. 20ºC12Kohm-40ºC5,Kohm-80ºC1,5Kohm) Bu arıza oluştuğuna; kombi, kalorifer NTC sensörü ile ölçüm yapmaya devam edecektir.

( 55°C) KIRMIZI: Limit termostat Limit termostat bimetal üzerinde ki ısı,oda sıcaklığına (20-25º) gelmesi beklendikten sonra,avometre omaj kademesinde alınarak limit termostat uçlarından ölçüm yapılır. Normal ısıda, kontak kapalı devre değil ise limit termostatı değiştiriniz.

Kırmızı yanıp sönme: Sirkülasyon pompası Sirkülasyon pompasının çalışıp çalışmadığını kontol edin. Çalışma gerilimi 220 VAC direnci (3.devir 176 k Ω.) Aşırı ısınma : Isı Sensörleri (NTC) Isı sensörleri ısı hissedemediğinde ana karta yanlış ısı bilgisi vereceğinden 102 ± 4 derecede limit termostat açar. Kontrolü sensör değerleri ölçülerek yapılır. 20ºC12KΩ-40ºC5,Kohm-80ºC1,5KΩ ,Kalorifer ayar düğmesi maksimumda tutulup,gidiş dönüş vanaları kapatılarak kombi çalıştırılır.Kalorifer çalışması 80ºC ye geldiğinde, kalorifer modu modülasyon ve termostat durma kontrolü yapılır, Maksimum ayarda 80 derecede cihaz kapanmıyorsa, ana kartı değiştiriniz. Ana ısı eşanjörü: Ana ısı eşanjörü çalışma sesi dinlenir. Ana ısı eşnajöründe kaynama sesi var ise, eşanjörde tıkanıklık olduğu anlaşılır. 1. aşamada eşanjr temizliği yapılmalıdır. Arıza devam ediyorsa eşanjör değiştirilir.

KIRMIZI ışık yanıyor: Ön ateşleme gaz basıncı düşüktür.yada gaz valfi arızası. Gaz valfi emniyet bobinleri ölçülmeli ; EV1( 1-3) 6.5 KΩ EV2(3-4) 870 KΩ Modülasyon bobini : 78±6Kohm olmalıdır. Alev oluşmadı Ateşleme trafosu, İyonisazyon elektrodu, Ana kart,su Basınç sensörü, Tesisat kaçak kontolü yapılmalıSu basıç anahtarı devre dışı Hava prosestatı devre dışı Kalorifer NTC sensöründe arıza olduğunda Fan motoru bobin direnci ölçülür. (24 kw 44k ohm, 28 kw 33kΩ, 35 kw 25kΩ)

Airfel Family Cond Kombi Arıza Kodları.

10 Kalıcı: Bu alarm, mevcut 5 ateşleme denemesinde kombi yanmadığından üretilmiştir. Kombinin sıfırlanması (resetlenmesi) gerekir. İlave pompa çalışma süresi 30 saniye, ilave fan çalışma süresi 5 saniye. EVET HAYIR

11 Geçici Hatalı alev: Bu alarm, kombi ATEŞLEME AŞAMASINDAN (kıvılcım+gaz) ÖNCE ALEV tespit ettiği için üretilir. Kombi ateşlemeyi durdurur ve bekleme moduna geçer. Resetleme yapılırsa kombi çalışmaya devam eder, aksi halde ekranda arıza kodu 15 görüntülenir. HAYIR EVET

12 Geçici 2. Ateşleme denemesinden sonra oluşur. Ateşleme başarılı ise, kombi talep edilen ısıl yükle çalışır, aksi halde 5’inci denemenin de başarısız olması durumunda ekranda arıza kodu 10 görüntülenir.HAYIR HAYIR

13 Geçici Bu alarm, kablo demeti köprüsünde bir sorun olduğu için üretilmiştir. 3 ile 4 arasındaki soket J13’ü kontrol edin. HAYIR EVET.

14 Kalıcı EVET HAYIR 15 Kalıcı Bekleme modunda nedensiz alev bulunması: Bu alarm, arıza kodu 11 nedeniyle üretilmiştir. Elektrot bağlantılarını, ateşleme transformatörünü, kablo demetini kontrol edin. EVET EVET

20 Kalıcı Limit termostatlar: Bu alarm, bu sunumda “LİMİT TERMOSTATLAR” başlığı altında açıklanan bir veya daha fazla termostatın araya girmesi sonucunda üretilmiştir. Kombinin resetlenmesi gerekir. İlave pompalama süresi 30 saniye, ilave tahliye süresi 5 saniye. EVET HAYIR . 21 Kalıcı Kablo demeti: Bu alarm, kablo demeti köprüsünde bir sorun olduğu için üretilmiştir. HAYIR EVET. 22 Kalıcı 1 ile 2 arasındaki kullanılmayan J13 soketini kontrol edin, direnç 9.9 – 10 kW arasında olmalıdır. EVET HAYIR

23 Geçici HAYIR EVET.

24 Kalıcı Kalorifer gidiş NTC sıcaklığı çok yüksek: Bu alarm, kalorifer gidiş NTC’sinin, 120 saniyeden uzun süre sürekli olarak su sıcaklığının 105 oC seviyesini aştığını algılandığı için üretilmiştir.EVET HAYIR Kombinin resetlenmesi gerekir. İlave pompalama süresi 60 saniye, ilave tahliye süresi 5 saniye.

25 Geçici Akış NTC sıcaklığı çok yüksek: Bu alarm, kalorifer gidiş NTC’sinin, 120 saniyeden uzun süre sürekli olarak su sıcaklığının 105 oC seviyesini aştığını algılandığı için üretilmiştir. HAYIR EVET Brülör devreden çıkar ve pompa ile fan çalışmaya devam eder. Durum otomatik olarak ortadan kalkmazsa, alarm arıza kodu 25 olarak ekrana yansır.

26 Kalıcı Geri dönüş NTC sıcaklığı çok yüksek: Bu alarm, geri dönüş NTC değerinin 120 saniyeden uzun süre sürekli olarak 95°C seviyesini aştığını algıladığı için üretilmiştir. EVET HAYIR Kombinin sıfırlanması gerekir. İlave pompalama süresi 60 saniye, ilave tahliye süresi 5 saniye.

27 Geçici Geri dönüş NTC sıcaklığı çok yüksek: Bu alarm, geri dönüş NTC değerinin 2 saniyeden uzun süre sürekli olarak 95ºC seviyesini aştığını aştığını algıladığı için üretilmiştir. Brülör devreden çıkar, pompa ve fan çalışır. Durum otomatik olarak ortadan kalkmazsa, alarm arıza kodu 26 olarak ekrana yansır. HAYIR EVET

28 Kalıcı Geri dönüş sıcaklığı ile akış sıcaklığı arasında maksimum fark değerine ulaşıldı: Brülör açık ve modülasyon aşamasındayken, kombi kalorifer dönüş sıcaklığı ile gidiş sıcaklığı arasında aşağıdaki farkları algıladığında bu alarm üretilir. EVET EVET 30 saniye sonra T2 – T1 > 40 °C 60 saniye sonra T2 – T1 > 20 °C 90 saniye sonra T2 – T1 > 10 °C Brülör devre dışı ve bloke. 29 Kalıcı Kablo demeti: Bu alarm, kablo demeti köprüsünde, 1 ile 2 arasındaki J13’te bir sorun olduğu için üretilmiştir. Kontrol edin. Direnç 9.9 – 10 kW olmalıdır. EVET EVET. 30 Kalıcı Fabrika parametre ayarı hatalı (EEPROM okuma/yazma hatası): Ana baskılı devre kartının değiştirilmesi gerekmektedir. EVET HAYIR.

31 Geçici HAYIR EVET.

33 Kalıcı Fan hatası (hatalı fan hızı): Bu alarm, ateşleme döngüsü esnasında, fan hızının 10 saniye içerisinde minimum 600 d/dak değerine ulaşamadığından üretilmiştir. EVET EVET Kombinin sıfırlanması gerekir.

34 Nihai Fan hatası TACHO (devir) sinyali: Bu alarm, ateşleme çevrimi sırasında fan devre kartının kontrol edilmesi için üretilmiştir. EVET HAYIR Devir (Tacho) frekansının 5 saniye içerisinde 5 Hz seviyesine ulaşmaması nedeniyle oluşturulmuştur. Tamamlayıcı arıza kodu 33’tür. Sıfırlama düğmesine basılarak kombinin sıfırlanması gerekir.

35 Geçici Fan hatası TACHO (devir) sinyali: Bu alarm, fan devreden çıktıktan 15 saniye sonra bile fanın elektronik kartının halen devir sinyali algıladığı için üretilmiştir. HAYIR EVET 36 Geçici Fabrika parametre ayarı hatalı (EEPROM okuma/yazma hatası): Ana baskılı devre kartının değiştirilmesi gerekmektedir. HAYIR EVET.

37 Kalıcı Fan hatası (hatalı fan hızı): Bu alarm, ateşleme döngüsü esnasında, fan hızının 10 saniye içerisinde minimum 7500 d/dak değerini aştığı için üretilmiştir. EVET EVET Sıfırlama düğmesine basılarak kombinin sıfırlanması gerekir.

38 Kalıcı Fabrika parametre ayarı hatalı (EEPROM okuma/yazma hatası): Ana baskılı devre kartının değiştirilmesi gerekmektedir. EVET EVET

40 Kalıcı Cihazda su basıncı yok: Bu alarm, ısıtma sistem basıncının 60 saniyeden uzun süre devamlı olarak 0,3 bara düştüğünden üretilmiştir. EVET HAYIR SIFIRLAMA düğmesine basılarak kombinin sıfırlanması gerekir.

41 Geçici Cihazda su basıncı çok düşük: Bu alarm, ısıtma sistem basıncı seviyesinin 0,3 bar düzeyinin altına düştüğünden üretilmiştir. HAYIR EVET Sonraki 60 saniye boyunca brülör devreden çıkar. 60 saniye içerisinde basınç 0.4 bar seviyesinin üzerine çıkarsa brülör normal şekilde çalışır, aksi halde arıza kodu 40 görüntülenir.

42 Kalıcı Su basınç transducer arızası: Transducer’in, elektronik karta, 0 ile 6 bar basınçlarına karşılık gelen gerilimler dışında(kısa veya açık devre) bir gerilim gönderdiği anda üretilir (önceki iki alarm gerçekleşmeden). 4 haneli ekranda “—-” görüntülenir. EVET EVET Kontrol edin: Kablo demeti veya su basınç transducerı hatalı.

50-51 52-53 54-55 Nihai Dahili arıza: Bu arıza EEPROM okuma/yazma hatasından, hata okuma parametrelerinden veya devre kartı iç hatasından kaynaklanabilir. EVET EVET

56-57 58-59 Tüm arıza kodları için ayar parametrelerini ve kablo bağlantılarını kontrol edin. Hala sorun varsa elektronik kartları değiştirin.

60 Geçici Sıcak kullanım suyu sensörü NTC3 kısa veya açık devre: Bu alarm, kullanım suyu sensörü NTC3 değerinin 2 saniyeden uzun süre devamlı olarak 120 oC’nin üzerinde veya -10 oC’nin altında olduğundan üretilmiştir. HAYIR EVET Sıcaklık 2 saniye içerisinde doğru aralığa (118 ºC veya -8 ºC) dönerse alarm otomatik olarak sıfırlanır. Arıza SADECE kombi bekleme modundayken ve SADECE PARAMETRE 10, 1, 2 veya 4 olarak ayarlıyken görüntülenir.Kombi, sıcak kullanım suyu üretmeye devam eder ancak KALORİFER GİDİŞ NTC1 sensörünü 55 ºC’de sabit tutar, 60 ºC’de devreden çıkartır ve 55 oC’de devreye sokar (SÜRDÜRME İŞLEVİ).

70 Kalıcı Kalorifer gidiş NTC1 sensöründe kısa veya açık devre: Kalorifer gidiş NTC1 sensöründe algılanan değerin 2 saniyeden uzun bir süre devamlı olarak aralığının dışında kaldığında üretilir: EVET EVET T1 > 120°C NTC1 kısa devre T1 < -10°C NTC1 açık devre Brülör, koruma amaçlı olarak devreden çıkar. RESETLEME düğmesine basılarak kombinin sıfırlanması gerekir. 71 Geçici Maksimum kalorifer gidiş NTC1 sıcaklığına ulaşıldı: Brülör devrede, modülasyon yaparken ve kalorifer gidiş NTC1 sensör değeri T1 > 95°C iken üretilir. HAYIR HAYIR Buna bağlı değerler AŞIRI SICAKLIK SAYACI ile 0.25 saniyede bir güncellenir. Brülör bu süre zarfında devrede tutulur.

72 Kalıcı Geri dönüş NTC2 sensöründe kısa veya açık devre: Geri dönüş NTC2 sensörü algılanan değer, 2 saniyeden uzun süre devamlı olarak aralığının dışında kaldığında üretilir: EVET EVET T2 > 120°C NTC2 kısa devre T2 < -10°C NTC2 açık devre Brülör, koruma amaçlı olarak devreden çıkar. RESETLEME düğmesine basılarak kombinin resetlenmesi gerekir.

74 Kalıcı DT1/dt çok yüksek veya dT2/dt çok yüksek (su sirkülasyonu yok) Brülör her devreye girdiğinde ve sistem modülasyona başladığında kombi kalorifer gidiş ve geri dönüş sıcaklıklarını kontrol eder. EVET HAYIR 6 saniye sonra her iki sıcaklığı yeniden kontrol eder. İlk 6 saniye içerisinde sıcaklıklardan biri veya her ikisi de çok hızlı yükselirse alarm üretilir: dT1/dt > 15oC (dT1 MAKS fark) brülör devreden çıkartılır ve bloke edilir. dT2/dt > 12oC (dT2 MAKS fark) brülör devreden çıkartılır ve bloke edilir. Kombinin resetlenmesi gerekir. 60 saniye boyunca ilave pompalama yapılır.

77 Geçici Yerden ısıtma termostatında aşırı ısınma: Yerden ısıtma sistemini koruyan emniyet termostat kontağı açıldığında bu alarm üretilir. HAYIR EVET Brülör devre dışı ve bloke.

78 Geçici Kalorifer gidiş sıcaklığı ile geri dönüş sıcaklığı arasında maksimum fark değerine ulaşıldı: Brülör açık, modülasyon yaparken; T1-T2 arasındaki fark > 35°C (maksimum fark) iken üretilir. HAYIR EVET İlgili eğerler AŞIRI SICAKLIK SAYACI ile 0.25 saniyede bir güncellenir. Brülör bu esnada çalışmaya devam eder ancak daha sonra maksimum deneme sayısı nihai arıza kodu 79 ile görüntülenir.

79 Kalıcı Kalorifer gidiş sıcaklığı ile geri dönüş sıcaklığı arasında maksimum fark değerine ulaşıldı: Bu alarm, T1-T2 > 35 oC (T MAKSİMUM fark) değeri AŞIRI SICAKLIK SAYACININ 100 denemesinden sonra hâlâ çok yüksek olduğunda üretilir. EVET HAYIR Brülör devre dışı ve bloke. İlave pompalama süresi 30 saniye, ilave tahliye süresi 5 saniye. Kombinin sıfırlanması gerekir. 8X Bu alarmlar kullanılmaz ve devre kartı yazılımında kayıtlı değildir. EVET EVET 8X HAYIR EVET 8X EVET EVET 8X HAYIR EVET

92 Nihai Yoğuşma veya kısa devre var: Bu alarm, arıza kodu 93, 30 saniyeden uzun süre devamlı oluştuğunda üretilir. EVET HAYIR Brülör devreden çıkar ve pompa yüksek devirle çalışır. Resetleme düğmesine basılarak kombinin sıfırlanması gerekir.

93 Geçici Yoğuşma veya kısa devre var: Bu alarm, yoğuşma devresi tarafından algılanan gerilim 5 saniyeden uzun süre ALT SINIRIN (1,20V) altında olduğunda üretilir. HAYIR EVET Sinyal 5 saniyeden uzun süre sonra normal aralığa döndüğünde otomatik olarak sıfırlanır.

94 Kalıcı Yoğuşma sensör kablosu veya açık devre: Bu alarm, arıza kodu 95, 30 saniyeden uzun süre devamlı oluştuğunda üretilir. EVET EVET Brülör devreden çıkar ve pompa yüksek devirle çalışır. Sıfırlama düğmesine basılarak kombinin sıfırlanması gerekir.

95 Geçici Yoğuşma sensörü kablosu veya açık devre: Bu alarm, yoğuşma devresi tarafından algılanan gerilim 5 saniyeden uzun süre ÜST SINIRIN (2.39 V) üzerinde olduğunda üretilir. HAYIR EVET Sinyal 5 saniyeden uzun süre sonra normal aralığa döndüğünde otomatik olarak sıfırlanır.

Airfel Chaffoteaux Alixia Kombi Arıza Kodları

90 ledi ve kırmızı led: Limit termostat, Ana eşanjörde aşırı ısınma var: (Limit termostat müdahalesi) Limit termostat kontağı 102º±4ºC ısıyı gördüğünde kontağını açar ve bu arıza kodu oluşur. Limit termostat kapalı devre olsada, ana kart bu yorumu yapamaz.Kontrolü CN22 8-9 uçlarından yapılır. CN22 8-9 uçları kapalı devre ise ana kartı değiştiriniz Isı Sensörleri (NTC), Isı sensörleri ısı hissedemediğinde ana karta yanlış ısı bilgisi vereceğinden 102 ± 4 derecede limit termostat açar. Kontrolü sensör değerleri ölçülerek yapılır. 20º?12K?-40º?5,K?-80º?1,5K?,, Ana kart. Kalorifer ayar düğmesi maksimumda tutulup,gidiş dönüş vanaları kapatılarak kombi çalıştırılır.Kalorifer çalışması 80ºC ye geldiğinde, kalorifer modu çalışmasının durma kontrolü yapılır. Maksimum ayarda 80 derecede cihaz kapanmıyorsa, ana kartı değiştiriniz.

40 ve 50 ledi +sarı led: Su eksikliği / Sirkülasyon hatası

60 ve 70 ledi+sarı led: Kalorifer çıkış suyu sensörü NTC 1 de arıza ( Kısa devre veya sinayl yok )

70 ve 80 ledi+sarı led: Kalorifer dönüş suyu sensörü NTC 2 de arıza ( Kısa devre veya sinayl yok )

70 ledi ve sarı led: Şebeke besleme hatası.Topraklama hatası, Şebeke gerilimi 220 VAC olmalı. Nötr-Toprak arası 1.5 VAC geçmemelidir.Ölçüm değerleri normal ise kartı değiştiriniz.

80 ledi ve sarı led: Zayıf/Hatalı soket bağlantısı. Kırmızı led: rest düğmesine 5 defa basılması Elektronik kart iletişim hatası.

70 ve kırmızı led: Şebeke besleme hatası.Topraklama hatası,Kart Arızası

Kırmızı led: Gaz basıncı kontrol edilir,Baca kontrolü yapılır,iyonizasyon kontrolü yapılır,Kabloların kontrolü yapı

50 60 70 ledi ve sarı led: Gaz vanası kapalı olduğu durumda alev algılanması. Kombi çalışmadığı durumda alev algılaması tespit ettiğinde bu arıza kodu oluşur. Gaz valfi. Kombi çalışırken, gaz valfinin ana gaz yolu bobin kablosu çıkarılarak alev kontrolü yapılmalıdır. Eğer yanma devam ediyorsa gaz valfi mekanik hasarlıdır. Gaz valfi sağlam olduğu halde bu arıza kodu görünüyorsa ana kart değiştirilir

60 70 80 ledi ve sarı led : Hermetik kombilerde baca bağlantıları kontrolü. Baca bağlantılarını sıkıştırınız Alev kesintisi: Çalışma işlemi başladığında ateşleme denemesi yapılırken, iyonisazyon elektrodu alevi, 5-6 saniye içersinde görmediğinde, bu arıza kodu oluşur. Gaz giriş basıncı kontrolü?. Gaz valfi EMNİYET VENTİLİ kontrolü? Ölçüm tablosuna bakarak ölçüm yapılmalı, Ev1=878 kΩ ölçülmeli Ölçüm tablosuna bakarak ölçüm yapılmalı, Ev2=686 kΩ ölçülmeli Modülasyon bobini ölçümü yapılmalı =80 kΩ ölçülmeli. Ana kart=Ölçüm tablosuna bakarak ölçüm yapılmalı, ana gaz yolu gerilim çıkışı 220 VAC ölçülmeli Modülasyon bobini çıkış gerilimi 24 VDC ölçülmeli Sarı led: Besleme voltajı kontrolu 190 V.altında olmamalı? 190 voltun altındaysa, fan motoru çalışma devri, yeterli hava basıncını sağlayamaz, prosestat konum değiştiremez.? Hermetik baca montaj kontrolü? Baca montajı doğru olmadığında, fan çalışması ile prosestat konum değiştiremez. Baca montajı kontrol edilmelidir. Fan motoru, Fan motoru bobin direnci ölçülür. (24 kw 63Ω . Prosestad, Diyafram ve kontaklar, slikon hortum üflenerek kontrol edilir.son olarak Anakart ve kablolar kontrol edilir.

 

 

AİRFEL LOGİC 24 FF KOMBİ ARIZALARI

E1- Alev Kesintisi.Ateşleme veya Gaz besleme hatası,Kırmızı led yanar.Gaz vanasını kontrol et resetle.

E2- Aşırı ısınma kırmızı led yanar,Kalorifer tesisatındaki su 105 ºC dereceyi aşmıştır. Sirkülasyon problemi olabilir.Sıcaklık 70 ºCdereceye düşünce resetleyin.

E3-  Yanmış Gaz çıkış arızası.Kırmızı led yanar.Baca tıkanmış veya rüzgar tersten esiyor olabilir.bacayı kontrol edin.

E4- tesisat basıncı 1,5 barın altındadır su ilavesi yapın.

E6- Kullanım sıcak su NTC arızası.

E7- Kalorifer devresi NTC arızası.

Talia Green Kombi Arızaları

 1 01 –  Aşırı ısınma Limit termostat Reset,Kalorifer filtresi Reset,Sirkülasyon pompası Reset
Isı Sensörleri (NTC) Reset,Ana kart sonra Resetleyin.

1 02- Basınç anahtarı hatası ( Talıa Green ) Basınç anahtarı,Ara bağlantı kablsu,Reset Gerekmez.

1 03- Sirkülasyon arızası veya su yok : T° çıkış değişimi > 7°C/sn ( 3 defa arka arkaya ) Mevcut su basıncı ,Sirkülasyon pompası,Kalorifer filtresi,Kalorifer Sistem havası,Dönüş suyu sensörü,Reset gerekir

1 04- Sirkülasyon arızası veya su yok : T° çıkış değişimi > 20°C/sn veya T° > 20°C/ sn Mevcut su basıncı ,Sirkülasyon pompası,Kalorifer filtresi,Kalorifer Sistem havası,Dönüş suyu sensörü Reset gerekir.

1 05- “Sirkülasyon arızası veya su yok :T° dönüş– T° gidiş > 55°C (3 defa arka arkaya)
” Sirkülasyon pompası,Kalorifer filtresi,Gidiş ve Dönüş sensörleri,Reset gerekir

1 06- Sirkülasyon arızası veya su yok : T° dönüş > T° gidiş + 10°C (3 defa arka arkaya) Dönüş sensörün yeri,Dönüş sensör değeri,Tesisat kontrolü ve vana kontrolü,Reset yapın

1 07- Sirkülasyon arızası veya su yok : T° dönüş > T° gidiş + 30°C Dönüş sensörün yeri kontrol,
Dönüş sensör değeri,Tesisat vanaları kontrolü Reset yapın.

1 08- Kalorifer devresinde yetersiz basınç (Talıa Green) (P
Su basıncı,Tesisat kaçak kontrolü yapın.Reset gerekmez.

1 09- Kalorifer tesisat basıncı > 3 bar Sistem basıncı,Genleşme tankı,Kullanım suyu eşanjörü Reset gerekmez

1 10- Kalorifer devresi çıkış su sıcaklığı ölçüm NTC 1 arızası NTC 1 (Gidiş NTC ) 
Ara bağlantı kablosu,Ana kart Arızası,Reset gerekmez.
1 12- Kalorifer devresi dönüş su sıcaklığı ölçüm NTC 2 arızası NTC 2 (Dönüş NTC ) 
Ara bağlantı kablosu,Ana kart Arızası,Reset Gerekmez.
1 14- Harici sensör arızaları Harici sensör,Ara bağlantı kablosu,Menu 4 veya 5 deki programlar kontrol edilmeli,Ana kart Arızası,Reset gerekmez.
1 P1- Sirkülasyon arızası veya su yok : T° çıkış değişimi > 7°C/sn ( 3 defa arka arkaya ) Mevcut su basıncı,Sirkülasyon pompası,Kalorifer filtresi,Kalorifer Sistem havası,Dönüş suyu sensörü,Sinyal
1 P2- “Sirkülasyon arızası veya su yok :T° dönüş– T° gidiş > 55°C (3 defa arka arkaya)” Sirkülasyon pompası,Kalorifer filtresi,Gidiş ve Dönüş sensörleri,Sinyal
1 P3- Sirkülasyon arızası veya su yok : T° dönüş > T° gidiş + 10°C (3 defa arka arkaya) Dönüş sensörün yeri,Dönüş sensör değeri,Tesisat ve vana kontrolü.Sinyal
1 P4- Kalorifer devresinde yetersiz basınç (Talıa Green) (P
Tesisat Kaçak kontrolü yapılmalı,Sinyal.

2 01- Sıcak kullanım suyu sensör arızası ( kısa devre veya sinyal yok) Kullanım suyu NTC 
Ara bağlantı kablosu,Ana kart 
2 02- Güneş enerji tankı alt sensör arızası Alt tank,Alt tank sensör konrolü ,Ara bağlantı kablosu
2 03- Güneş enerji tankı üst sensör arızası Üst tank Üst tank sensör konrolü,Ara bağlantı kablosu
2 04- Güneş enerjisi kollektör sensör arızası Kollektör Sensör konrolü,Ara bağlantı kablosu
2 05- Güneş enerjisi çıkış kollektör sensör arızası Kollektör Sensör konrolü,Ara bağlantı kablosu
2 07- Güneş enerjisi kollektöründe aşırı ısınma Kollektör Sensör konrolü,Akışkan kontrolü
Sirkülasyon pompası,Tesisat kontrolü vanalar açıkmı ?
2 08- Güneş enerjisi kollektöründe düşük ısınma Kollektör Sensör konrolü,Akışkan kontrolü
Sirkülasyon pompası,Tesisat Vanalar kapalımı?
2 09- Güneş enerji tankı aşırı ısı Kollektör Sensör konrolü,Akışkan kontrolü,Tesisat Kontrolü vanalar açıkmı?                                                                                                                                                                       3 01- Eprom veya ekran kartında arızas Elektrik
3 02- Kartlar arası iletişim arızası Elektrik
3 03- Ana kart üzerinde arıza Elektrik
3 04- 15 dk.dan daha kısa süre içinde reset düğmesine 5 defadan fazla basılmış Ana kart ,”Şebeke besleme gerilimi,Şebeke gaz basıncı,sistem su basıncı,Atık gaz sistemi,Elektronik kart bağlantıları
Parçaların sağlamlık kontrolü”Reset gerekmez

” 3 05- 3 06-3 07- ” Ana kart arızası Elektrik,Redet yapın
3 P9 Bakım yaptırın göstergesi Menü kontrolü

4 01- Modem kartı ve bus kartı arasında iletişim arızası Wiring / PCB
4 02- Modem GPRS/GSM arızası Wiring / PCB
4 03- Sim kart Modem kartı arızası Wiring / PCB
4 04- Modem ile Elektronik kart arasında iletişim arızası Wiring / PCB
405- 406-Modem arızası Wiring / PCB
4 07-Ortam sensörü arızası (kısa devre vya sinyal yok ) Oda sensörü,Ara bağlantı kablosu,4 ve 5 nolu menüler

5 01- Alev oluşmadı Ön ateşleme gaz basıncı Reset
Hermetik baca montaj kontrolü Reset
İyonisazyon elektrodu Reset
Ara kablo Reset
Ana kart Reset

5 02- Gaz valfi kapalı durumda alev algılaması Kombi çalışmadığı durumda alev algılaması tespit ettiğinde bu arıza kodu oluşur. Reset gerekmez
5 P1- 1. Ateşleme denemesi başarısız Ön ateşleme gaz basıncı( Sinyal),Hermetik baca montaj kontrolü (Sinyal),İyonisazyon elektrodu (Sinyal),Ara kablo (Sinyal),Ana kart (Sinyal)
5 P2- 2. Ateşleme denemesi başarısız. Ön ateşleme gaz basıncı (Sinyal),Hermetik baca montaj kontrolü (Sinyal),İyonisazyon elektrodu (Sinyal),Ara kablo (Sinyal),Ana kart (Sinyal)
5 P3- Brülör çalışırken alevin kopması Ön ateşleme gaz basıncı (Sinyal),Hermetik baca montaj kontrolü (Sinyal),İyonisazyon elektrodu (Sinyal),Ara kablo (Sinyal),Ana kart (Sinyal)
5 P4- 5 04- Brülör çalışırken alevin 3 defa kopması Ön ateşleme gaz basıncı Açık – Kapalı
Hermetik baca montaj kontrolü Açık – Kapalı,İyonisazyon elektrodu Açık – Kapalı,Ara kablo Açık – Kapalı,Ana kart Açık – Kapalı

6 01- Atık gaz sensörü açık ( Bacalı modeller ) Atık gaz sensörü açık ( Bacalı modeller ) Reset gerekmez
6 02- WMC emniyeti (WMC modeller) WMC emniyeti (WMC modeller) Reset
6 04- Fan hızı veya takometre arızası (<1775 rpm -100Rpm) Elektrik Reset
Soket bağlantısı Reset
Menü kontrolü Reset
6 07- Fan kapalı olduğu durumda prosestat kontaklarının kapalı devre olması Prosestat Reset gerekmez,Ara bağlantı kablosu Reset gerekmez
6 08- Prosestat kontakları açık devre fan motoru 20 sn.den az çalışır. Besleme voltajı Sinyal
Hermetik baca montaj kontrolü Sinyal,Fan motoru Sinyal,Prosestad Sinyal,Ara kablo Sinyal
Ana kart Sinyal
6 10- Termik sigorta açık devre Atık gaz hattı Reset,Ana ısı eşanjörü Reset,Isı sigortası Reset
6 12- Yetersiz fan veya Takometre arızası Elektrik Reset,Soket bağlantısı Reset,Menü kontrolü Reset
6 P1- Prosestat kontakları açık devre fan motoru 20 sn.den uzun süre çalışır. Besleme voltajı Reset gerekmez,Hermetik baca montaj kontrolü Reset gerekmez,Fan motoru Reset gerekmez,Prosestad Reset gerekmez,Ara kablo Reset gerekmez,Ana kart Reset gerekmez
6 P2- Prosestat kontakları açık devre fan motoru 20 sn.den uzun süre çalışır. Besleme voltajı Reset gerekmez,Hermetik baca montaj kontrolü Reset gerekmez,Fan motoru Reset gerekmez,Prosestad Reset gerekmez,Ara kablo Reset gerekmez,Ana kart Reset gerekmez

DEVOTİON 
DIALOG – LOCİG KOMBİLER

“Çok uzun süren duşlar için ipucu: Eğer duş 60 dakikadan uzun sürerse, kombi otomatik olarak kapanacaktır.
Bu durum arıza olduğu anlamına gelmez, yapmanız gereken tek şey sıcak su musluğunu kapatmak ve yeniden açmaktır.Bunu yapınca kombi yeniden çalışmaya başlar.LED lamba kırmızı yanar ise ve LCD ekranda görüntüsü aşağıdaki arıza sembollerinden herhangi birini gösterirse, kombi çalışmayı durduracaktır. Böyle durumlarda, lütfen talimatlara göre hareket edin veya teknik destek isteyin. Arızaların ayrıntıları;”

E1 – Alev Kesintisi 
“Ateşleme veya gaz besleme hatası, LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
Çözüm: Gaz vanasının açık olup olmadığını kontrol edin, kombiyi yeniden başlatmak ve ateşleme yapmak için ‘’RESET’’ düğmesine basın, eğer kombi yine çalışmazsa, kombiyi kapatın ve Airfel yetkili servisi arayınız.”

E2 – Aşırı Isınma 
“Kalorifer tesisatındaki suyun 1050C’yi aştığı anlaşılır.LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
Çözüm: Sıcaklık 70C’ye düştüğünde kombiyi yeniden başlatmak için ‘’RESET’’ düğmesine basın. Eğer kombi yeniden çalışmazsa veya bu arıza sık sık meydana gelirse kalorifer tesisatında veya sirkülasyonda problem olabilir. Filitreler temizlenmelidir.Arıza tekrarlanır ise Airfel yetkili servisi arayınız.”

E3 – Yanmış Gaz Çıkışı Arızası 
“Baca sistemi tıkanmış veya ters rüzgar geliyor olabilir. LED kırmızıya döner ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol gösterilir.
E4 – Kalorifer Devresi Su Basıncı Yetersiz 
“Kalorifer tesisatında yeterli basınçta su yok ise LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
E.6 Kullanım Sıcak Su Sensörü Arızası 
“Kullanım sıcak su sensörü kısa devre olmuş veya anormal çalışıyor anlamına gelir. LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
 E.7 Kalorifer Devresi Sensörü Arızası 
“Kalorifer devresi sensörü kısa devre olmuş veya anormal çalışıyor anlamına gelir. LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.

AC 24 B1 KOMBİ ARIZA KODLARI

LCD ekranda görünen sembol

Açıklaması

E01- Alev kesintisi: Ateşleme veya gaz besleme hatası Led lambası kırmızı yanar ve LCD ekranda sol taraftaki sembol görülür.

E02- Aşırı ısınma: Kalorifer tesisatındaki suyun 105°c aştığı anlaşılır. Cihazın soğuması beklenir ve reset butonuna basılarak sorun çözülür.

E03- Atık gaz çıkışı arızası: Baca sistemi tıkanmış veya ters rüzgar geliyor olabilir. LCD ekranda sol taraftaki sembol görülür.

E04- Kalorifer devresi su basıncı yetersiz: kalorifer devresindeki suyun basıncı 0.8 barın altına düşmüştür. Doldurma musluğundan sisteme 1,5 bar’a kadar su doldurulmalıdır.

E06- Kullanım sıcak suyu sensör arızası: Kullanım sıcak suyu sensörü kısa devre yada hatalı ölçüm yapıyor olabilir. Yetkili servis çağrılmalıdır.

E07- Kalorifer devresi sensör arızası: Kalorifer devresi sensörü kısa devre yada hatalı ölçüm yapıyor olabilir. Yetkili servis çağrılmalıdır.

” E01 Gaz valfi gaz girişi kontrol nozulundan gaz basıncı kontrolu yapılır.Gaz basıncı 2 mbarın altında ise müşteriye bilgi verilir.Normal ise Ana karttan CN9 30-31 numaralı uçlardan gaz valfi emn. ventili besleme voltaj çıkışı kontrol edilir.Çıkış yoksa kart değişir.Çıkış varsa Gaz valfi emniyet bobinlerinin direnci kontrol edilir.800Ω direnc görülüyorsa ara kabloyu değiştir.Görülmüyorsa gaz valfini değiştir.

E02 Kombi tesisatı, vana, rekor v.s kontrolü yapılır.Bir problem varsa müdahale edilir.Problem yoksa,Cihaz resetlendikten sonra oluşan duruma gör aşağıda ki iki ayrı sıralama kontrolleri yapılır.Limit termostat müdahalesi ortadan kalkıp,cihaz çalışmaya başlamış ise,Kalorifer konumu sıcaklık ayarını minimuma getirerek, kalorifer konumunda brülörün, önce modülasyona daha sonra da gereken ısıya ulaşıldığında sönmesi kontrol edilir.İstene ısıya gelindiğinde brülör sönüyor ise,yüksek ısı isteğinde (80ºC gibi) tesisatta bulunan vana,filtre radyatör vanalarından dolayı bu arızanın oluştuğu müşterimize anlatılır. İstene ısıya gelindiğinde brülör sönmüyor ise,Primer devre (kalorifer) ısı sensörü kontrolü yapılır. Yapılan ölçümlerde 10º = 15 kΩ,20º = 12 kΩ, 40º = 5,7 kΩ, 60º = 3 kΩ değerleri görülemiyorsa NTC ısı sensörü değiştirilir.Bu ısı değerleri görülüyor ise,Ana kart CN5 11-12 numaralı uçlardan NTC ısı sensörü kontrolü yapılır. Aynı değerler okunamıyorsa ara kabloyu değiştirilir veya tamir edilir. okunuyor ise ana kart değiştirilir.

Hala limit termostat müdahalesi var ise;limit termostatın bulunduğun ortamın ısı kontrolü yapılır.75ºC nin altında bir ısı mevcut ise,limit termostat kontakları ölçülür.0 Ω (kapalı devre) görülemiyorsa limit termostat değiştirilir. 0 Ω (kapalı devre) görülüyorsa, Ana kart CN 8 soketi 24-25 numaralı uçlardan avometre ile omaj kontrolü yapılır. 0Ω (kapalı devre) görülemiyorsa ara kablo,0 Ω (kapalı devre) görülüyorsa ana kart değiştirilir.

E03 Kombi resetlenir.Fan motorunda dönme hareketi oluşup prosestat konum değiştiremiyorsa,fan motoruna gelen voltaj ölçülür. Ölçülen voltaj 186 voltun altında ise,kombiye gelen besleme voltajı kontrol edilir.Aynı değer besleme voltajında da görülüyorsa müşterimize bilgi verilir.Fan motor bobinine gelen voltaj 190 voltun üstünde ise, Fan egsoz bölümünde yer alan venturi ve yüksek basınç ölçüm borularının tıkanma,kirlilik ve erime kontolü yapılır.Problem varise temizlenir veya değiştirilir.Problem yok ise, Fan pervanesinin mekanik olarak sağlamlağı kontrol edilir.Problem var ise tamir edilir/değiştirilir.Problem yok ise, Prosestat hortumlarının kontrolü yapılır.Tıkanıklık (su),dış etkende erime,delik gibi durumlar oluşmuş ise hortumlar değiştirilir hortumlarda problem yok ise, Prosestat, diyafram ve kontaklarının kontrolü yapılır. 0Ω (kapalı devre) görülemiyorsa prosestat değiştirilir. 0Ω (kapalı devre) görülüyorsa,Ana kart CN 8 soketi 28-29 numaralı uçlardan kontrol yapılır. 0Ω (kapalı devre) görülemiyorsa ara kablo değiştirilir/tamir edilir.0Ω (kapalı devre) görülüyorsa ana kart değiştirilir.

E04 Primer devre su basıncı kontrolü yapılır.0,8 barın altında ise su basıncı yükseltilir/müşteriye tarif edilir.Su basıncı 0,8 barın üstünde ise, Sirkülasyon pompasını çalışması kontrol edilir.Çalışıyor ise,primer devre akış kontrol sivici kontrol edilmeden önce kombi içinde ki primer devrede hava olmaması sağlanır.Akış kontrol sivici hava alındıktan sonrada kontağını kapatmıyorsa sırasıyla, Sirkülasyon pompası dönüş hızı,akış kontrol sivici diyaframı,akış kontrol sivic kontakları kontrol edilir.Problemli olan parça değiştirilir. Akış kontrol sivic kontağı 0Ω (kapalı devre) görülüp,E04 arızası devam ediyorsa,ana kart CN8 soketi numaralı uçlardan da bu değer okunmuyorsa ara kablo değiştirilir/onarılır. CN8 soketi 26-27 numaralı uçlarda, 0Ω (kapalı devre) görülüyorsa ana kart değiştirilir.

E06 Kullanım sıcak su NTC ısı sensörü kontrol edilir.10º = 15 kΩ,20º = 12 kΩ, 40º = 5,7 kΩ, 60º = 3 kΩ değerler okunamıyorsa,ısı sensörü değiştirilir.Bu değerler okunuyor ise, Ana kart CN5 13-14 numaralı uçlardan ölçüm yapılır.Değer okunamıyor ise ,ara kablo değiştirilir/ onarılır.Doğru değerler okunuyor ise ana kart değiştirilir.

E07 Primer devre (kalorifer) NTC ısı sensörü kontrol edilir.10º = 15 kΩ,20º = 12 kΩ, 40º = 5,7 kΩ, 60º = 3 kΩ değerler okunamıyorsa,ısı sensörü değiştirilir.Bu değerler okunuyor ise, Ana kart CN5 13-14 numaralı uçlardan ölçüm yapılır.Değer okunamıyor ise ,ara kablo değiştirilir/ onarılır.Doğru değerler okunuyor ise ana kart değiştirilir.
E01 Gaz valfi gaz girişi kontrol nozulundan gaz basıncı kontrolu yapılır.Gaz basıncı 2 mbarın altında ise müşteriye bilgi verilir.Normal ise
Ana karttan CN9 30-31 numaralı uçlardan gaz valfi emn. ventili besleme voltaj çıkışı kontrol edilir.Çıkış 
yoksa kart değişir.Çıkış varsa
Gaz valfi emniyet bobinlerinin direnci kontrol edilir.800Ω direnc görülüyorsa ara kabloyu 
değiştir.Görülmüyorsa gaz valfini değiştir.

E02 Kombi tesisatı, vana, rekor v.s kontrolü yapılır.Bir problem varsa müdahale edilir.Problem yoksa,
Cihaz resetlendikten sonra oluşan duruma gör aşağıda ki iki ayrı sıralama kontrolleri yapılır.

Limit termostat müdahalesi ortadan kalkıp,cihaz çalışmaya başlamış ise,Kalorifer konumu sıcaklık ayarını minimuma getirerek, kalorifer konumunda brülörün, önce modülasyona daha sonra da gereken ısıya ulaşıldığında sönmesi kontrol edilir.İstene ısıya gelindiğinde brülör sönüyor ise,yüksek ısı isteğinde (80ºC gibi) tesisatta bulunan vana,filtre radyatör vanalarından dolayı bu arızanın oluştuğu müşterimize anlatılır. İstene ısıya gelindiğinde brülör sönmüyor ise,Primer devre (kalorifer) ısı sensörü kontrolü yapılır. Yapılan ölçümlerde 10º = 15 kΩ,20º = 12 kΩ, 40º = 5,7 kΩ, 60º = 3 kΩ değerleri görülemiyorsa NTC ısı sensörü değiştirilir.Bu ısı değerleri görülüyor ise,Ana kart CN5 11-12 numaralı uçlardan NTC ısı sensörü kontrolü yapılır. Aynı değerler okunamıyorsa ara kabloyu değiştirilir veya tamir edilir. okunuyor ise ana kart değiştirilir.

Hala limit termostat müdahalesi var ise;limit termostatın bulunduğun ortamın ısı kontrolü yapılır.75ºC nin altında bir ısı mevcut ise,limit termostat kontakları ölçülür.0 Ω (kapalı devre) görülemiyorsa limit termostat değiştirilir. 0 Ω (kapalı devre) görülüyorsa, Ana kart CN 8 soketi 24-25 numaralı uçlardan avometre ile omaj kontrolü yapılır. 0Ω (kapalı devre) görülemiyorsa ara kablo,0 Ω (kapalı devre) görülüyorsa ana kart değiştirilir.

E03 Kombi resetlenir.Fan motorunda dönme hareketi oluşup prosestat konum değiştiremiyorsa,fan motoruna gelen voltaj ölçülür. Ölçülen voltaj 186 voltun altında ise,kombiye gelen besleme voltajı kontrol edilir.Aynı değer besleme voltajında da görülüyorsa müşterimize bilgi verilir.Fan motor bobinine gelen voltaj 190 voltun üstünde ise, Fan egsoz bölümünde yer alan venturi ve yüksek basınç ölçüm borularının tıkanma,kirlilik ve erime kontolü yapılır.Problem varise temizlenir veya değiştirilir.Problem yok ise, Fan pervanesinin mekanik olarak sağlamlağı kontrol edilir.Problem var ise tamir edilir/değiştirilir.Problem yok ise, Prosestat hortumlarının kontrolü yapılır.Tıkanıklık (su),dış etkende erime,delik gibi durumlar oluşmuş ise hortumlar değiştirilir hortumlarda problem yok ise, Prosestat, diyafram ve kontaklarının kontrolü yapılır. 0Ω (kapalı devre) görülemiyorsa prosestat değiştirilir. 0Ω (kapalı devre) görülüyorsa,Ana kart CN 8 soketi 28-29 numaralı uçlardan kontrol yapılır. 0Ω (kapalı devre) görülemiyorsa ara kablo değiştirilir/tamir edilir.0Ω (kapalı devre) görülüyorsa ana kart değiştirilir.

E04 Primer devre su basıncı kontrolü yapılır.0,8 barın altında ise su basıncı yükseltilir/müşteriye tarif edilir.Su basıncı 0,8 barın üstünde ise, Sirkülasyon pompasını çalışması kontrol edilir.Çalışıyor ise,primer devre akış kontrol sivici kontrol edilmeden önce kombi içinde ki primer devrede hava olmaması sağlanır.Akış kontrol sivici hava alındıktan sonrada kontağını kapatmıyorsa sırasıyla, Sirkülasyon pompası dönüş hızı,akış kontrol sivici diyaframı,akış kontrol sivic kontakları kontrol edilir.Problemli olan parça değiştirilir. Akış kontrol sivic kontağı 0Ω (kapalı devre) görülüp,E04 arızası devam ediyorsa,ana kart CN8 soketi numaralı uçlardan da bu değer okunmuyorsa ara kablo değiştirilir/onarılır. CN8 soketi 26-27 numaralı uçlarda, 0Ω (kapalı devre) görülüyorsa ana kart değiştirilir.

E06 Kullanım sıcak su NTC ısı sensörü kontrol edilir.10º = 15 kΩ,20º = 12 kΩ, 40º = 5,7 kΩ, 60º = 3 kΩ değerler okunamıyorsa,ısı sensörü değiştirilir.Bu değerler okunuyor ise, Ana kart CN5 13-14 numaralı uçlardan ölçüm yapılır.Değer okunamıyor ise ,ara kablo değiştirilir/ onarılır.Doğru değerler okunuyor ise ana kart değiştirilir.

E07 Primer devre (kalorifer) NTC ısı sensörü kontrol edilir.10º = 15 kΩ,20º = 12 kΩ, 40º = 5,7 kΩ, 60º = 3 kΩ değerler okunamıyorsa,ısı sensörü değiştirilir.Bu değerler okunuyor ise, Ana kart CN5 13-14 numaralı uçlardan ölçüm yapılır.Değer okunamıyor ise ,ara kablo değiştirilir/ onarılır.Doğru değerler okunuyor ise ana kart değiştirilir.

ALARKO SERENA ARIZA KODLARI

[E01] Alev Yok- Kombideki gaz vanasının ve gaz saatinin açık olduğundan ve gaz geldiğinden emin olun.
[E02] Limit Termostat Arızası petek tesisat hattı Açma-Kapama tuşuna basarak kombiyi yeniden başlatabilirsiniz. Kombi devreye girecektir. [E1]6arızası görüldüğünde baca fanında problem olduğunu belirtir.
[H20] Su Basıncı Arızası
[E05] Petek Isıtma Sensörü Arızası NTC kalorifer hattı
[E06] Kullanım Suyu Sensörü Arızası NTC
[E14] Diferansiyel Fark Basınç Anahtarı Arızası
[E22] Parametre Programlama İsteği
[E35] Alev Algılama Arızası iyonizasyon??