Vaillant Kombi Arıza Kodları Ve Açıklamaları
F 22 : Cihaz su basıncı düşük veya pompa arızalıdır. su basıncını kontrol edin
F 28 : Kombinize gelen gaz vanaları kapalı olabilir, şebeke voltajınız 220 Voltan düşük olabilir veya cihazınızın içerisinde gaz valfi arızalı olabilir.
F 29 : Kombinizin bacası çıkmış olabilir.
Vaillant LEDLİ Kombi Arıza Kodları
1. IŞIK: Kombinin yanındaki sigorta açıksa ve kombinizin 0/1 konumlu anahtarı 1 konumunda ise bu ışığın sürekli yanması gerekir. yanmıyor ise elektrik girişinde veya kombinizin elektronik kartında arıza var demektir.
2. IŞIK: Sıcak su musluğunu açtığınız zaman yanması gerekir.Yanmıyor ise kombiniz sıcak su musluğunun açıldığını algılamıyor demektir.
3. IŞIK: Kombi üzerinden kalorifer ayarını açtığınızda yanması gerekir. yanmıyor ise kalorifer ayar düğmesi kırılmıştır veya elektronik kart arıza yapmıştır.
4. IŞIK: Kombi fanının normal olarak çalıştığını gösterir ve her zaman yanmaz.sadece kombinin içerisinde alev oluştuğu zaman yanar. bu ışık yanıp sönüyorsa fanda bir arıza vardır.
5. IŞIK: Kombinizin gaz yollarını açtığını ve cihazınızın ateşleme işlemini normal olarak gerçekleştirdiğini gösterir. yanıp sönmesi ise kombinizin su basıncının düşük olduğunu veya pompa ile ilgili bir sıkıntı olduğunu gösterir.
6. IŞIK: Kombinizin içerisinde alevin oluştuğunu gösterir. Yanıp sönerek sinyal vermesi ise ısı duyargalarında arıza
7. IŞIK: Bu ışık diğerlerinden farklı olarak kırmızı yanar. yanması demek kombinize gaz gelmiyor veya elektrik voltajı düşük geliyor demektir
Vuw plus
F 22 : su basıncı düşmüş demektir.
F28 : Brülörde üç ateşleme denemesinin ardından alev oluşmadıysa cihaz işletime geçmez ve arıza gösterir.Gaz yok
F29: baca çıkmış olabilir.
Vuw pro
0-1 On-Off Ledi Yanmıyor
Kombinin sigortasında sorun olabilir veya evinizin ana sigorta kutusunda sorunlar olabilir. Vaillant Vuw Pro kombinizin ana kartında sorun olabilir.
Vaillant Vck Arıza Kodları
Ana şalter açık konumda iken yeşil ışık yanmakta mıdır?Yanıp sönüyor ise;Cihaz da çok fazla ısınma arızası
vermektedir. Yani limit termostatta sorun yaşanıyor demektir
Yanmıyor ise; Elektriğe giriş bağlantılarında, binaya ait ana giriş sigortasında, kablo bağlantılarında, ana kartta
yahut trafoda sorun meydana gelmiş olabilir.
2.Işık yanmakta mıdır?
Yanıyorsa; Sıcak su isteği mevcut demektir. Kombide bir sorun yoktur.
yanmıyorsa: Cihazın kış modun da olup olmadığına bakınız. Oda termostatı üzerin de talep var mı kontrol ediniz. Tümü doğru ise ana kart sorunlu olabilir. 4.Işık yanmakta mıdır?Yanıp sönmekte ise;Bacalı tip kombiler de;Baca çekimini yerine getiremiyorsa kombi deneme aşamasına geçiş yapar. Sonrasın da işe ışık yanar. Hermetik kombiler de;Prosestat açık konumdan kapalı konuma geçemiyor demektir.
Hayırsa;Bacalı tip kombi çeşitlerin de baca çekimini yerine getiremiyor ve bu sebeple de kombi bloke olmuş. Hermetik kombi tiplerin de ise hava prosestatının kontak kısımları yapışık kalmış durumda yahut kısa devrede. Aynı şekilde fanda da sorun oluşmuş olabilir.
5.Işık yanmakta mıdır?Yanıp sönmekteyse; Kombi içerisin de su kalmamış olabilir. Bakınız eğer düşük ise cihazın su seviyesini 1,5 bara getiriniz. Su seviyesin de herhangi bir anormallik yoksa mikro şalter kısa devrede olabilir. Sirkülasyon pompası yahut fark basınç şalteri daima açık konumda kalıyor olabilir.
Yanmıyorsa; Elektronik kart yahut gaz valfin de arıza olabilir.
6.Işık yanmakta mıdır?
Yanıp sönüyorsa; Tesisat gidiş sensörünün kabloları kopmuş yahut kısa devre yapmış olabilir.Yanmıyorsa; Alev oluşuyor fakat iyon alevi hissedemiyor. Aynı şekilde elektrot kablosunda da sorun oluşmuş olabilir. Yahut kombi ateşleme işlemini gerçekleştiremiyor. Ateşleme kabloları kopuk, ana kart arızalı olabilir. Veya kombi ateşlemesini gerçekleştiriyor fakat cihaz alev almıyor. Gaz valfinde veya gaz ayarların da hata olabilir.
7.Işık yanmakta mıdır?
Yanıp sönüyorsa; Mikro işlemci arızası var. Kombiye bir kez reset atınız. Düzelmez ise iki defa daha üst üste reset atınız. Hala düzelmiyor ise elektronik kart yanmış veya röleleri arızalanmış olabilir. Yanıyorsa; Kombi ateşleme yapmaya çalışıyor fakat cihaz alev almadığı için çalışmıyor. Gaz valfin de arıza olabilir. Yanmıyorsa; Kombinin herhangi bir sorunu yoktur. Bir süre bekleyiniz. Cihazı kapatıp açınız
Vcw Kombi Hata Kodları
Cihaz Sıcak Su-Kalorifer Konumunda Verim Sağlamıyorsa;
Cihazın Şalteri Açık Ve Kırmızı Işık Yanmakta Mıdır?
*Hayırsa; Kombiye Elektrik Girişi Var Mı Bakınız. Varsa Kartın Üzerin De Yer Alan İki Amperlik Sigorta Arızalı Yahut Atık Olabilir.
*Evetse Kombide Herhangi Bir Sorun Yok Demektir.
*Evet, İse Cihazın Gaz Modülasyon Kartında Arıza Oluşmuş Olabilir.
*Hayır, İse Bir Arıza Söz Konusu Değildir.
Pompa Çalışıyor Mu?
*Cihaz İki Konumda Da Çalışır Vaziyette İse Bir Aksaklık Söz Konusu Değildir.
*Çalışmıyor İse Regler Kartında, Trafosunda, Besleme Trafosunda, Pompasın Da Ya Da Limit Termostatın Da Sorun Meydana Gelmiş Demektir.
Üç Yollu Vana Hareket Halinde Mi?
*Evet, İse Baca Kartı, Fan Motoru Ya Da Ana Kartı Hasar Görmüş Olabilir.
*Hayır, İse Kombinin Su Barını Kontrol Ediniz. Düşmüş Ve Cihaz Bu Yüzden Böyle Bir Arıza Veriyor Olabilir. 1,5 Bara Ayarlamanız Gerekir. Eğer Basınç Standart Seviyedeyse Conta Yahut Kılcal Borular Sorunlu Olabilir.
Vuw Plus Ariza Kodları
F00 Arıza Kodu : Petekleri Isıtmaya Yarayan Sensörün Zarar Gördüğünü Belirten Arıza Kodudur. Bu Kod Ekran De Belirdiği Sırada Kullanıcı Petekleri Isıtamayabilir
F01 Arıza Kodu : Kalorifer Dönüş Sensörün De Hata Var Demektir. Bu Kod Göstergede Olduğu Sürece Kaloriferler Isınmayabilir. Yapılması Gereken Sensör Değişimidir.
F05 Arıza Kodu (Sadece Atmo) : Baca Tip Kombi Cihazların Da Atık Gazın Dışarı Atılıp Atılmadığının Kontrolünü Sağlayan Ptc Mevcuttur. Kombi De F05 Arıza Kodu Meydana Geldiği Sırada Bu Ptc’nin Hasar Gördüğünü Yahut Bağlantılarında Sorun Yaşandığını Anlayabiliriz
F06 Arıza Kodu (Sadece Atmo) : Bacalı Kombi Çeşitlerin De, Gaz Sistemin De Yer Alan, Kombinin Yanması İçin Temiz Havanın İç Ortama Alınıp Alınmadığını Kontrol Eden Ptc Sensöründe Ya Kopukluk Yaşanıyor Ya Da Arıza Mevcut
F10 Arıza Kodu : Cihazın Radyatörlere Yolladığı Suyun Sıcaklığını Ölçmeye Yarayan Sensör De Hasar Mevcut. Sensör Ya Kopmuş Ya Kablolarına Zarar Gelmiş Ya Da Sensör Tamamen Arızalanmış Olabilir.
F11 Arıza Kodu : Kombinin Tesisat Sistemine Yolladığı Dönüş Suyunun Değerini Ölçen Sensör De Kısa Devre Meydana Gelmiş.
F15 Arıza Kodu (Atmo) : Bacalı Olan Kombiler De Pis Gazın Dış Ortama Atılıp Atılmadığının Kontrolünü Yapan Ptc Sensörün De Kısa Devre Oluştuğunu Belirten Koddur
F16 Arıza Kodu (Atma) : Baca Tipi Kombi Çeşitlerin De Kombinin Yanması İçin Lazım Olan Temiz Havanın İçeri Alınıp Alınmadığının Tespit Edilmesini Sağlayan Ptc Sensörün De Kısa Meydana Mevcut.
F20 Arıza Kodu : Kombi Maksimum Isı Seviyesine Ulaşmış Durumda. Bu Yüzden De Kendini Kullanıma Kapamış. Böyle Durumlar Da Cihaz Aşırı Isındığında Limit Termostat Devreye Girip Kombiyi Olası Zararlardan Korumaktadır.
F22 Arıza Kodu : F22 Arıza Kodu Ekranda Belirdiği Sırada İlk Olarak Cihazın Su Basıncını Kontrol Ediniz. Eğer Düşük İse Doldurma Musluğu Yardımı İle Kombinin Basıncını 1,5 Bara Getiriniz. Ama Kombinin Su Ayarı Standart Seviye De İse Cihaz Da Kuru Yanma Meydana Gelmiş Demektir.
F27 Arıza Kodu : Gaz Grubunun Kapandığının Ama İyonizasyon İkazında Alevlene Olduğunu Belirten Koddur. Bu Kod Gösterge De Oluştuğu Sıra Da Gaz Ana Magnetin De Arıza Oluştuğunu Yahut Elektronik Sistem De Hata Oluştuğunu Anlayabiliriz.
F28 Arıza Kodu : Cihazın Alev Almadığını Belirten Arıza Kodudur. Yani Kombi Alev Almıyor Haliyle Cihazdan Da Verim Sağlanamıyor. Bu Kod İle Karşılaştığınız Sırada Kombinin Su Barına Bakınız. Eğer Su Basıncı Düşük İse 1 İle 2 Arasına Getiriniz. Sonrasın Da Kombi Çalışacaktır. Fakat Basınç Normal İse Kombiye Art Arda Üç Defa Reset Atınız. Resetten Sonra Da Herhangi Bir Düzelme Olmaz İse Kombinin Topraklamasında, Ateşleme Elektrotlarında, İyonizasyonda, Gaz Valfinde, Kartında, Ayarlarında Veya Ateşleme Trafosun Da Arıza Meydana Gelmiş Olabilir.
F29 Arıza Kodu : Cihaz Çalışır Durumda İken Alev Sönüyor Ve Kombi F29 Arıza Kodunu Belirtiyor. Gazınız Kesilmiş Veya Vanalar Kapalı Konumda Olabilir. Kontrol Ediniz. Gaz Ve Vanalar Açık Konumda İse Kombi Gaz Girişini Sağlayamıyor Olabilir.
F36 Arıza Kodu : Atık Gazın Dışarı Atılıp Atılmadığını Kontrol Eden Sensörler, Atık Gazın İç Ortama Doğru Yayıldığını Tespit Ettiğinden Kombi F36 Arıza Kodunu Vermektedir. Yani Baca Çekim Gücünü Kaybetmiş, Gaz Sensörlerin De Arıza Meydana Gelmiş Olabilir. F42/F43 Arıza Kodu : Cihazın Kablo Demetinin Kısa Devre, Arıza Veya Bağlantılarının Hasar Gördüğünü Belirten Koddur.
F42 /43 arızası:kablo demetleri kısa devre olmuş,veya bağlantılar hasar görmüş.
F60/69 Arıza Kodu : Kombi İçerisin De Yer Alan Parçaların Tek Bir Bağlı Olduğu Parça Vardır Oda Ana Karttır. Eğer Kombi De F60 Arıza Kodu Ya Da F69 Hatasıyla Karşılaşırsanız Bu Tamiri Mümkün Olmaya Ana Kart Arızası Demektir.
Vuw Pro Hata Kodları
Ana Şalter Açık Durumdayken 0/1 Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa; Cihaz Fazla Sıcaklıktan Dolayı Kendini Kullanıma Kapamış. Limit Termostat Arızalı Olabilir.
Yanmıyorsa; Elektrik Giriş Bağlantılarına Bakınız. Binanın Ana Giriş Sigortası Atık Durumda Olabilir Kontrol Ediniz. Kablo Bağlantısın Da Arıza, Ana Kart Hasar, Trafo Da Bağlantılar Yanlış Yapılmış Olabilir. 2.Işık Yanmakta Mıdır?
Evetse; Kombi De Sıcak Su İsteği Mevcut Anlamına Gelmektedir. Bir Problem Yoktur.
Hayırsa; Kombi Kış Konumunda Mı Kontrol Ediniz. Oda Termostatından Kombiye İstek Var Mı Bakınız. Arıza Sürekli Devam Ederse Elektronik Kart Arızalı Olabilir.
4. Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa;
Bacalı Tip Kombi Çeşitlerin De; Baca Çekimi Olmadığından Kombi Daima Deneme Halinde. Hermetik Tip Kombiler De; Prosestat Kapanmıyor Olabilir.
Yanmıyorsa;
Bacalı Kombi Çeşitlerin De; Baca Çekimi Yetersiz Olduğundan Dolayı Kombi Kendini Kullanım Dışı Bırakmış. Hermetik Tip Kombi Çeşitlerin De; Fan Motorun Da Sorun Mevcut Veya Hava Prosestatı Kısa Devre De Olabilir.
5. Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa; Birinci Eşanjör Hava Oluşturmuş, Gaz Ayarları Düşük, Kombinin Suyu Bitmiş, Sensöre Hasar Gelmiş, Pislik Tutucu Filtre Tıkanmış Veya Pompa Devir Gücü Yeterli Konumda Olmayabilir. Yanmıyorsa; Gaz Valfi Kumanda Edilememek İle Beraber Ana Kart Sorunu Meydana Gelmiş Olabilir.
6. Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa; Petek Gidiş Veya Dönüş Sensörün De Arıza, Kopma Veya Kısa Devre Oluşmuş.
Yanmıyorsa; Olabilecek Sebepler;
* Ateşleme Denemesinden Sonra Alev Oluşmakta Ama İyon Alevi Hissedemiyor Ve Göremiyor. Elektrot Kablosunda Yahut Elektrotta, Gaz Valfi Bobinlerin Çürüme, Gaz Ayarlarında Sorun Oluşmuş Olabilir. * Kombi Ateşleme İşlemini Gerçekleştiremiyor. Ateşleme Elektrotlarına Ait Olan Kablolarda Kopukluk Meydana Gelmiş Veya Elektronik Kart Sorunlu Olabilir.
7. Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönmekteyse; Kombi De Mikro İşlemci Arızası Var Demektir. Cihaza Reset Atınız. Fakat Arıza Devam Ediyor İse Ana Kartta Arıza Var Demektir. Evetse; Kombi Üç Kez Ateşleme Denemesine Geçiyor Fakat Alev Almıyor. Gaz Armatürün De Yahut Ana Kartta Arıza Olabilir.
Hayırsa; Ateşleme İle Alakalı Sorun Yaşanmaktadır. Kombi Ateşleme Yapamıyor Bu Sebeple De Herhangi Bir Verim Sağlamıyor.
Vaillant-Turbotec ve Vaillant Atmotec Arızaları
F0/F71 Arıza Kodu : Atmotec kombinin kaloriferlere yolladığı suyu ölçme görevinde olan NTC sensöründe arıza olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda sensörde sorun var, bağlantıları,problemli,yadakablosu kopuk durumadiyebiliriz.
F1 Arıza Kodu : Atmotec kombinin kalorifer tesisatına giden dönüş suyunu ölçme görevinde olan sensöründe sorun, bağlantılarında hata ya da kablosunda problem olduğunu belirten arıza kodudur.
F5 Arıza Kodu : Özellikle de bacalı kombi çeşitlerinde kötü gaz sisteminin içinde bulunan gazın doğru şekilde dış atmosfere atılmasının kontrolünü yapan PTC de sorun olduğunu ya da bağlantısında aksamalar olduğunu belirten uyarı kodudur.
F6 Arıza kodu: Yalnızca baca tip kombilerde hava sisteminin içinde bulunan temiz havanın içeriye doğru ulaşıp ulaşmadığını kontrol etme görevinde olan ptc sinde arıza olduğunu ya da bağlantılarında sorun meydana geldiğini belirten hata kodudur.
F10 Arıza Kodu : Atmotec kombinin petek tesisatına aktardığı suyu ölçme görevinde olan sensöründe NTC sorun olduğunu veya kablolarının kısa devre yaptığını bildiren hata kodudur..
F11 Arızası : Turbotec kombi ekranında bu uyarı kodu belirdi ise kalorifer tesisatına gönderdiği dönüş suyunu ölçme görevinde olan sensöründe arıza vardır ya da kablolarında kısa devre oluşmuştur. NTC
F13 Arızası : Atmotec kombide F13 arıza kodu NTC sensöründe sorun, kablolarında aksama ve elektronik bağlantısında sorun olduğunu belirtir.
F15 Arızası: Bacalı tip kombilerde atık gaz sisteminin içinde bulunan atık gazın dış ortama gönderilip gönderilmediğinin kontrolünü yapan aynı zamanda bunu ana karta bildiren PTC sinde sorun ya da kısa devre meydana geldiğinde bu uyarı kodu belirir.
F16 Arızası: Hem Atmotec hem de Turbotec modellerinin baca tip kombilerinde hava sisteminde yer alan temiz havanın kombi içine doğru ulaşıp ulaşmadığını kontrol eden PTC sinde kısa devre olduğunda ya da sensör arıza yaptığında bu uyarı kodu belirmektedir
.F20 Arızası: Atmotec komninin gidiş sensörü termik bağlantısında sorun ya da hata olduğunu bildiren hata kodudur. Kısacası limit sensöründe sorun olduğu anlamına gelmektedir. Atmotec kombide bu uyarı kodu olduğunda cihaz sürekli çalışmaktadır. Bu durumda bir süre kadar beklenmelidir
F22/F23/F24 Arızası: Atmotec kombide beliren bu üç hata kodunun açıklaması da aynıdır. Yani cihazda su kalmadığını basıncın sıfırlandığını göstermektedir. Kombinin altında yer alan doldurma musluğunu açarak basıncı 1,5 bara getirmeniz gerekmektedir.
F25 Arızası: Atmotec kombide limit termostatında sorun olduğunu bildiren hata kodudur. Kombi soğuyana kadar beklemelisiniz kombi soğuduğunda normale dönecektir.
F26 Arızası: Atmotec kombiye elektrik akımının doğru orantıda gelmediğini bildiren hata kodudur. Atmotec kombide bu uyarı kodu olduğunda ya elektronik kartta ya da gaz walfinde sorun var demektir.
F27 Arızası: Gaz walfinin kapalı durumda olduğu fakat iyonizasyon alev algılama sinyalini gönderdiğinde Atmotec kombi ekranında bu hata kodu belirir. Gaz ventilinde kaçak söz konusu olabilir ya da iyonizasyon elektrodunda problem olabilir
F28 Arızası: Atmotec kombide ateşleme başarısızlığı olduğunda bu uyarı kodu belirmektedir. Bu durumda cihazı resetleyiniz. Resetleme işleminden sonra sorun düzelmezse cihaza gaz girişi olmuyor olabilir ya da gaz walfinde sorun olabilir.
F29 Arızası: Atmotec kombi çalışır vaziyette iken alev söndüğünde ve cihaz arızaya geçtiğinde bu uyarı kodu ekranda belirmektedir. Bu durumda kombi çalışır durumdan çıkar ve verim alınmamasını sağlar. Atmotec kombiye gelen gaz girişinde sorun varsa ya da gaz yetersiz kalıyor ise bu sorun yaşanır.
F33 Arızası: Hava prosestatı kontakları kapalı değil de açık kaldığı zaman Atmotec kombide bu sorun yaşanır. Bunun sebebi hava prosestatının görevini gerçekleştirmemesi yani çalışmaması ya da baca kısmı halkalarının montajının doğru olmamasıdır.
F36 Arızası: Atmotec kombide bu uyarı kodu belirdiğinde yanma sonrası meydana gelen atık gaz çıkış işlemini algılamıyor yani görevini yerine getirmiyor demektir. Yanma havası yeterli değilse ya da baca tıkalı ise bu sorun yaşanır.
F49 Arızası: Voltaj düşüklüğü sebebi ile oluşan bir sorundur. Gerilime bağlı kısa devre ortaya çıkmıştır. Bu durumda ilk önce voltaj ölçümü yapmalısınız. Voltajlar düşük ise regülatör kullanmalısınız.
F61 Arızası: Atmotec kombide
F61 hata kodu gaz walfi hatası olarak bilinir. Gaz walfinde, elektronik kartta ya da kablo grubunda sorun var diyebiliriz.
F62 Arızası: Gaz valfinde oluşan aksam sebebi ile ana kartın etkilendiği ve arıza yaptığı anlamına gelen hata kodudur.
F63 Arızası: İşlemci arızası sebebi ile elektronik kartta sorun olduğunu belirte hata kodudur. Kart hasar gördü ise cihazdan hiçbir şekilde verim alamazsınız
F64 Arızası: Atmotec kombinin tesisatındaki suyun hem dönüş hem de gidişini ölçerek doğru olup olmadığını kontrol eden sensörünün kısa devre yapması ya da elektronik kartta arıza olması sebebi ile kombi ekranında beliren hata kodudur.
F65 Arızası: Atmotec kombide elektronik kartta gereğinden fazla ısınma meydana geldiğinde cihaz arızaya geçmekte ve bu uyarı kodu belirmektedir. Kısacası elektronik kart hasar görmüş diyebiliriz.
F67 Arızası: İyonizasyon geriliminin olması ve bu yüzden de voltajları etkileyerek elektronik kaetın arıza göstermesini anlatan hata kodudur. Elektronik kartın arıza yapması durumunda cihaz çalışmaz. Yapılabilirse kartın tamiri yapılmalı mümkün değilse yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir.
F70 Arızası: Atmotec kombinin elektronik kartı ile ekran kartı uyuşmadığında ekranda bu uyarı kodu yer almaktadır. Kombiye müdahale edilip ekran kartı veya elektronik kart değişimi yapıldı ise ve bu işlemden sonra bu uyarı kodu ekranda belirdi ise servis ayarlarının yapılması gerekmektedir. Cihaza müdahale edilip elektronik kart ya da ekran kart değişimi yapılmadı ise yine de kombi ekranında bu uyarı kodu var ise elektronik kart arızalanmış demektir
F72 Arızası: Atmotec kombinin kalorifer tesisatındaki suyun hem gidiş hem de dönüşünü ölçerek doğru olup olmadığının kontrolü yapan sensöründe arıza meydana gelmiş demektir ve parçanın değişimi gerekmektedir
F73 arızası:Basınç sen sörü arızası,kablolarını ve sensörü kontrol edin.
F 75 arızası:basınç sensörü meydana gelen farkı algılamıyor,Sensör yada pompa arızalıdır.sistem hatasıda olabilir.
F77 arızası:Yoğuşma suyu pompasında arıza olabilir.yada kablosunda sorun olabilir.
Vaillant Ecotec Arıza Kodları
F00 Arıza Kodu :Ecotec kombide F00 arızası varsa petek tesisatına gönderdiği suyu ölçe görevinde olan sensörde sorun olduğunu belirtir. Ntc sensörde arıza olabilir bunun yanı sıra kablolarında ya da bağlantılarında kopukluk söz konusu olabilir.
F01 Arıza Kodu : Ecotec kombinin petek tesisatına yolladığı dönüş suyunu ölçme görevinde olan ntc sensörün bağlantısında sorun var.
F02/F91 Arıza Kodu :Ecotec kombi ekranında bu uyarı kodları belirdiğinde boyler doldurma sensörü bağlantılarında problem olduğunu anlayabiliriz. Sensörlerde problem olabilir, kablolarda kopukluk olabilir ya da Turbolux boyler kartında sorun meydana gelmiş olabilir. Cihaz bu durumda arızaya geçer
F03/F91 Arıza Kodu :Boyler sensör bağlantılarında kopukluk olduğunu belirten hata kodudur. Kablolarda, sensörlerde ya da boyler kartta bağlantı hatası olabilir
F10 Arıza Kodu :Ecotec kombide F10 hatası F00 hatası ile benzer anlamdadır. Kombinin peteklere giden suyu ölçme görevinde olan sensöründe kısa devre olduğunda bu uyarı kodu kombide belirir.
Ecotec kombi kodlarinin açıklamaları
F11 Arıza Kodu :Ecotec kombinin petek tesisatına gönderdiği dönüş suyunu ölçen sensörde kısa devre olduğunda ve parçanın görevini yerine getirmediğinde kombi ekranında bu uyarı kodu belirir.
F13 Arıza Kodu :Ecotec kombide boyler sensörü arızalı olduğunda, kablo demetinde şase kontağı kısa devre yaptığında ya da bağlantı soketlerinde nem olduğunda bu uyarı kodu belirir.
F13/F91 Arıza Kodu :Ecotec kombi ekranında bu uyarı kodları belirir ise boylerin içindeki sıcaklığın değerini ölçme aynı zamanda elektronik karta aktarma görevinde olan boyler sensörünün bağlantıları kısa devre yapmış demektir. Parça değişimi gerekmektedir.
F20 Arıza Kodu :Ecotec kombide F20 arızası belirdi ise petek gidiş suyu sıcaklığının aşırı olduğu anlamına gelmektedir. Limit sensörde sorun, toprak bağlantılarında problem ya da ateşleme kablosunda arıza söz konusu olabilir.
F22/F23/F24 Arıza Kodu :Ecotec kombide beliren bu üç hata kodunun açıklaması aynıdır. Bu durumda tüketici olarak kombi basıncına bakmanız gerekmektedir. Kombi basıncı düşük ise doldurma musluğu ile kombiye su basmalısınız. Kombi basıncı normal durumdayken Ecotec kombi yine bu uyarı kodlarından birini veriyorsa bu durumda pompa devri düşüktür ya da sensörlerin birinde sorun vardır.
F25 Arıza Kodu : Ecotec kombide beliren F25 arızası termo kompakt modül bağlantı yerlerinde kopma meydana geldiği ya da kısa devre söz konusu olduğu anlamına gelir. Yapılması gereken termo kompakt kablolarını kontrol etmektir.
F27 Arıza Kodu :Kombide oluşan alevin sahte olduğunu belirten hata kodudur. Kısacası kombiye gaz gelmiyordur ya da ateşleme işlemini başarıyla gerçekleştirmiyordur. Bu durumda iyonizasyon arızası ya da gaz ventili kaçırıyor diyebiliriz.
F28 Arıza Kodu :Kombinin ateşlemeyi başarı ile yapmadığınız ve alevin oluşmadığını belirten hata kodudur. Bu durumda tüketici olarak cihaza birkaç kez reset atmalısınız. Sorun düzelmiyor ise gaz walfinde problem olabilir.
F29 Arıza Kodu :Kombi çalışır vaziyetteyken alevin söndüğünü bildiren F29 arızası Ecotec kombiye gelmekte olan gazın yeterli olmadığını ya da topraklama sorunu olduğu anlamına gelir. Bu durumda cihazdan verim almanız mümkün değildir.
F32 Arıza Kodu :Ecotec kombide hem atık gazı dışarıya gönderen hem de temiz olan havayı içeriye olan fan motorunun sıkıştığını ya da yanlış takıldığını belirten hata kodudur. Ecotec kombinin holl sensöründe, elektronik kartta ya da kablo demetinde sorun olabileceği anlamındadır. F49 Arıza Kodu : Voltaj düşüklüğü olduğunda Ecotec kombi ekranında beliren hata kodudur. Bu durumda elektrikçi çağırmalı elektriği kontrol ettirmelisiniz. Düşük olduğu durumlarda regülatör kullanmalısınız.
F61/F62 Arıza Kodu :Ecotec kombi ekranında her iki hata kodundan biri belirir ise kombiden verim alamazsınız. Çünkü bu durumda kombinin gaz walfinde ya da elektonik kartında sorun vardır.
F63 Arıza Kodu :Ecotec kombide mikro işlemci problemi olduğunu bildiren hata kodudur. Kısacası kombinin elektronik kart arızası verdiği anlamına gelir. Bu şekilde cihazın çalışmaz ve cihaza elektrik gelmez. F64/F72 Arıza Kodu :Cihazın tesisat kaloriferinin hem gidiş hem de dönüş suyunu denetleme görevinde olan sensörlerinde ya da kombide bulunan tüm parçaların bağlı durumda olduğu elektronik kartta arıza olduğunu bildiren hata kodudur.
F65 Arıza Kodu :Isının elektronik sisteme gereğinden fazla geldiğini bildiren hata kodudur. Kısacası sistem dış etkenlerden ısınmıştır ve kartta sorun olabilir. Böyle bir durumdaF67 Arıza Kodu :Ecotec kombide F67 arıza kodu var ise elektronik karttta sorun var demektir. Cihaz bu şekilde çalışmaz.
F70 Arıza Kodu :Ecotec kombiye müdahale edilip ekran kart ya da ana kart değişimi sonrasında bu hata kodu belirir ise servis ayarları yapılmamıştır. Servis ayarının yapılması gerekmektedir. Bu iki parçadan hiçbirinin değişimi yapılmadı yani cihaza müdahale olmadı ise elektronik kart arızalı diyebiliriz.
F71 Arıza Kodu :Ecotec kombinin kaloriferlerin içine gönderdiği suyun değerini ölçe görevinde olan sensör aynı değeri sürekli gösterdiğinde kombi ekranında bu uyarı kodu belirir. Değerler değişse bile sensör bu değişikliği algılamıyordur bu nedenle de sabit değerde kalıyordur. Bu durumda sensör arızalı diyebiliriz.
F73/F74 Arıza Kodu :Su basınç sensöründe bağlantı kopukluğu varsa, kısa devre sorunu ya da sensör arızası varsa kombi ekranında bu hata kodlarından biri yer alır
F75 Arıza Kodu :Kombide bulunan pompa çalışır vaziyetteyken yeterli basınç oluşmuyorsa kısacası basınç sensöründe ya da pompada arıza var ise Ecotec kombi bu hata kodunu verir. Bu durumda sistemin hava yaptığını da söyleyebiliriz.
F76 Arıza Kodu : Ecotec kombide ısı eşanjöründe aşırı ısınma sorunu olduğunu belirten hata kodudur. Eşanjör olması gerekenden fazla ısındığında, sigortası attığında ya da kablo bağlantılarında problem olduğunda kombi ekranında hemen bu uyarı kodu belirir.
F77 Arıza Kodu :Bu uyarı kodu Ecotec kombide yoğuşma suyu pompa sorunu olarak bilinmektedir. Bu durumda yoğuşma suyu pompası arızalı olabilir ya da kablo bağlantısı yanlış yapılmış olabilir.
F80/91 Arıza Kodu :actoSTAR bağlantı giriş sensöründe kısa devre olduğunda ya da sorun oluştuğunda Ecotec kombi ekranında bu arıza kodları yer alır. Bu durumun yanı sıra bağlantılarında ya da kablo demetinde sorun olduğunda da kombi bu uyarı kodlarını verebilir.
F81 Arıza Kodu :Ecotec kombide boyler sensörünün aynı zamanda doldurma sensörünün doğru takılmadığını yani maksimum doldurma süresinin aşıldığını bildiren hata kodudur.
F90 Arıza Kodu :Ecotec kombinin arka kısmına bağlı durumda olan Actostor modülünde bulunan sensörlerle modülün bağlantısının kesildiğini bildiren hata kodudur F91 Arıza Kodu :Ecotec kombinin arka kısmında bulunan Actostor modülünde yer alan sensörlerde sorun meydana geldiğinde bu uyarı kodu belirir. Sensörlerin genel kontrolü yapılır ve arızalı durumda olan sensörün değişimi ile sorun çözümlenir.
Vaillant Ecovit Arıza Kodları
F00 Arıza Kodu : Cihazın tesisata gönderdiği suyun ölçülmesin de kullanılan sensörün hasarlı olduğunu belirten koddur. Değişimi gerekir.
F10 Arıza Kodu : Kombinin peteklere yolladığı suyu ölçen bir sensör mevcuttur. Eğer ekran da F10 arıza kodu belirir ise bu sensörün arızalı olduğunu anlayabiliriz.
F13 Arıza Kodu : Boyler sensörünün kablo demetinin bağlantılarının koptuğunu, kısa devre yaptığını veya sensör de arıza meydana geldiğini gösteren koddur.
F20 Arıza Kodu : Atık gaz ısısının maksimum düzeyde olduğunu belirten hata kodudur. Dönüş yahut gidiş sensöründe, ateşleme soketinde veya ateşleme kablosun da sorun olabilir.
F27 Arıza Kodu : Gaz armatürü kapalı fakat iyonlar alev algılıyor. İyonizasyon elektrodunda arıza olabilir veya gaz ventilleri kaçırıyor olabilir.
F28 Arıza Kodu : Cihazın ateşleme yapmadığını belirleyen arıza kodudur. F28 arıza kodu gösterge de meydana gelirse kombi ateşleme yapmaya çalışıyor fakat alev almadığı için görevini yerine getiremiyor. Ecovit Kombiye gaz girişi mevcut mu yani gaz vanaları dik(açık) konumda mı bakınız. Eğer açık ise kombiye birkaç kez reset atınız. Resetten sonra cihaz da herhangi bir düzelme söz konusu olmazsa ateşleme elektrodunda, ateşleme trafosunda, iyonda veya gaz gurubunun da arıza olabilir.
F29 Arıza Kodu : Kombi ateşleme yapıp devreye girdikten sonra alev kesiliyor ve kombi çalışır durumdan çıkıyor. Bu şekilde kombiden verim alınamaz. Kombiye gaz girişin de sorun yaşanıyor yahut gaz resirkülasyonu sorunu oluşmuş olabilir.
F32 Arıza Kodu : Kombiler de atık gazı dışarı atıp yanma için gereken temiz havayı iç ortama alan fan motoru mevcuttur. Eğer kombi de F32 arıza kodu mevcut ise fan motoru sıkışma yapmış, kablo demeti arızalanmış, elektronik kart veya holl sensör de sorun yaşanabileceğini göstermektedir
F37 Arıza Kodu : Kombinin parçalarından biri olan fan motorunun devir sayısında sapma yaşandığını belirten koddur. Kombinin su seviyesi düşmüş olabilir. 1,5 bar da olması gerekir. Kontrol ediniz. Düşükse su seviyesini tamamlayınız. Eğer normal ise basınç sensöründe kısa devre yahut sensör takılı olmayabilir
F42/F43 Arıza Kodu : Kombinin kablo demetin de kopukluk oluştuğunu veya kısa devre meydana getirdiğini belirleyen koddur. F60/F63/F64/F65/F67 Arıza Kodu : Bu kodlarından herhangi bir tanesi gösterge de belirdiği zaman ana kartın hasar gördüğünü anlayabiliriz. Bu vaziyette cihaz çalışmaz. Eğer kartın tamiri olursa tamiri, olmuyor ise değişimi yapılmaktadır